Rok szkolny 2020/2021 rozpocznie się 1 września 2020 r. (wtorek) według następującego harmonogramu:
Klasy pierwsze – spotkania uczniów klas pierwszych w auli szkolnej z dyrekcją szkoły, ślubowanie klas pierwszych, przedstawienie wychowawców oraz przydział do klas.
Spotkania odbywają się według poniższego harmonogramu:
- 9.00 – klasy: 1 TAP (technik hotelarstwa), 1 TBC (technik ekonomista, technik rachunkowości)
- 9.30 – klasy: 1 THP (technik handlowiec), 1 TLP (technik logistyk)
- 10.00 – klasy: 1 TGP, 1 TŻP (technik żywienia i usług gastronomicznych)
- 10.30 – klasy: 1 TRP, 1 TMP (technik reklamy)
W trakcie spotkania z wychowawcami uczniowie klas pierwszych napiszą test z języka niemieckiego w celu podziału klasy na grupy językowe. Test pisać będą uczniowie rozpoczynający kształcenie w zawodach: technik logistyk (klasa 1 TLP), technik handlowiec (klasa 1 THP), technik reklamy (klasa 1 TRP i 1 TMP), technik żywienia i usług gastronomicznych (klasa 1 TGP). Uczniowie proszeni są o przyniesienie przyborów do pisania.
Klasy drugie – godz. 8.00 – spotkanie uczniów z wychowawcami klas w salach wskazanych w harmonogramie
Klasy trzecie – godz. 9.00 – spotkanie uczniów z wychowawcami klas w salach wskazanych w harmonogramie
Klasy czwarte – godz. 10.00 – spotkanie uczniów z wychowawcami klas w salach wskazanych w harmonogramie
Msza święta na rozpoczęcie roku szkolnego odbędzie się 4 września 2020 r. w kościele św. Jadwigi o godz. 16.30
Przydział sal w dniu 1 września 2020
Klasa | Sala | Wychowawca/opiekun |
KLASY DRUGIE – godzina 8.00 |
||
2 TAP (technik hotelarstwa) | 202 A | Ewa Motyka |
2 TBP (technik ekonomista) | 103 A | Justyna Nocoń |
2 TCR (technik rachunkowości/technik reklamy) | 107 A | Monika Sikora |
2 THP (technik handlowiec) | 204 A | Dominika Szewczyk |
2 TGP (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
201 D | Piotr Groborz |
2 TLP (technik logistyk) | 101 A | Monika Kupczak |
2 TRP (technik reklamy) | 203 D | Ewa Fajkis |
2 TA (technik hotelarstwa) | 210 D | Katarzyna Mielimąka |
2 TB (technik ekonomista) | 105 A | Barbara Wilkoławska |
2 TH (technik handlowiec technik ekonomista) | 109 D | Maria Tosta |
2 TG (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
101 D | Jacek Boczarski |
2 TŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
103 D | Anna Ryś |
2 TL (technik logistyk) | 209 D | Łukasz Szymik |
2 TR (technik reklamy) | 110 D | Edyta Trybuś |
2 KM (kucharz/magazynier-logistyk) | 108 D | Aleksandra Zawisz |
KLASY TRZECIE – godz. 9.00 |
||
3 TA (technik hotelarstwa) | 201 D | Marian Leśnik |
3 TB (technik ekonomista) | 202 A | Agnieszka Gacek – Duda |
3 TC (technik ekonomista) | 207 A | Bernadeta Kopiec |
3 TL (technik logistyk) | 208 D | Patrycja Otawa |
3 TO (technik logistyk) | 210 D | Aneta Wróblewska |
3 TR (technik organizacji reklamy) | 103 D | Lidia Kalemba |
3 TH (technik handlowiec) | 101 D | Joanna Liszka |
3 TG (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
105 A | Katarzyna Solis |
3 TŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
101 A | Patrycja Bielaczek |
KLASY CZWARTE – godz. 10.00 |
||
4 TA (technik hotelarstwa) | 105 A | Magdalena Zdrzałek |
4 TB (technik ekonomista) | 107 A | Alicja Markiewicz |
4 TCL (technik ekonomista/technik logistyk) | 103 D | Anna Górka |
4 TL (technik logistyk) | 103 A | Mirosław Motyka |
4 TR (technik organizacji reklamy) | 101 A | Maciej Lewandowski |
4 THR (technik handlowiec/technik organizacji reklamy) | SH | Iwona Plewnia |
4 TG (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
101 D | Hanna Kuczera |
4 TŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
3 D | Anna Przybylik Demonchaux |
KLASY PIERWSZE – po spotkaniu w auli |
||
1 TAP (technik hotelarstwa) | 209 C | Monika Sobik |
1 TBC (technik ekonomista/technik rachunkowości) | 103 C | Maria Uherek |
1 THP (technik handlowiec) | 110 C | Barbara Klichta |
1 TLP (technik logistyk) | 108 C | Katarzyna Migas |
1 TGP (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
101 C | Agnieszka Szostek-Wilkoń |
1 TŻP (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
210 C | Joanna Skwara |
1 TRP (technik reklamy) | 203 C | Marzena Musiolik-Marzec |
1 TMP (technik reklamy) | 201 C | Agnieszka Weremijewicz – Chrobok |
PROCEDURA ZACHOWANIA BEZPIECZEŃSTWA W SZKOLE
Zasady ogólne
- Na terenie szkoły mogą przebywać wyłącznie osoby zdrowe, nieprzebywające na kwarantannie, bez objawów chorobowych sugerujących infekcję dróg oddechowych i/lub oznak złego samopoczucia.
- Wszystkie osoby przebywające na terenie szkoły mają obowiązek posiadania maseczek lub przyłbic.
- Osoba nieposiadająca maseczki lub przyłbicy nie zostanie wpuszczona do szkoły.
- Przed wejściem do szkoły należy dokładnie zdezynfekować dłonie.
- Między osobami należy zachowywać dystans 1,5 metra.
- Należy unikać zgromadzeń, podawania rąk, pożyczania przedmiotów osobistych.
- Należy pamiętać o osłanianiu ust i nos podczas kichania i kaszlu oraz unikać dotykania oczu, nosa i ust.
- Starać się jak najczęściej myć ręce i zachować reżim sanitarny.
Wejście i wyjście z budynków szkoły
- 1 września 2020 r. korzystamy z wejścia głównego
W salach lekcyjnych
- W salach lekcyjnych, jeśli niemożliwe jest zachowanie odpowiedniego dystansu, należy przebywać w maseczkach lub przyłbicach,
- Po wejściu do sali należy od razu zająć miejsce w ławce i, w miarę możliwości, zachować dystans.
- Podczas przebywania w sali zadbać o systematyczne wietrzenie klasy.
- Przed wyjściem z sali należy otworzyć wszystkie okna w celu dokładnego przewietrzenia pomieszczenia.
Izolatorium
- Jeżeli pracownik szkoły zaobserwuje u ucznia objawy mogące wskazywać na infekcję dróg oddechowych, w tym w szczególności gorączkę, kaszel, należy odizolować ucznia w odrębnym pomieszczeniu lub wyznaczonym miejscu, zapewniając min. 2 m odległości od innych osób.
- Należy niezwłocznie powiadomić rodziców/opiekunów o konieczności odebrania ucznia ze szkoły (rekomendowany własny środek transportu).
- Na izolatorium zostaje przeznaczona sala 1 D.