W październiku uczniowie klas 3TGP i 4TGP dokształcali się zawodowo w ramach wycieczki trzydniowej do Wisły i Ustronia. Dzięki uprzejmości Hotelu Gołębiewski dowiedzieli się jak funkcjonuje część hotelowa obiektu, a także, przy zachowaniu wszelkich środków higieny, zwiedzili część produkcyjną – kuchnię główną i część magazynową. Po części edukacyjnej przyszedł też czas na relaks i szaleństwo w parku wodnym. Drugiego dnia młodzież zgłębiła tajniki produkcji piwa odwiedzając Browar Rzemieślniczy Wisła. Wycieczka zakończyła się wizytą w firmie RM Gastro Polska Sp. z o.o. w Ustroniu produkującej nowoczesny sprzęt gastronomiczny, gdzie uczniowie z zaciekawieniem wysłuchali wykładu nt. nowinek technologicznych w branży gastronomicznej. Podczas wycieczki nie zabrakło również atrakcji turystycznych miasta Wisła. Młodzież zobaczyła skocznię im. Adama Małysza, zaporę na Jeziorze Czerniańskim, wodospad w Wiśle Czarne oraz Zameczek Prezydenta na Zadnim Groniu.