Mariusz Jasiński kilka lat temu skończył naukę w rybnickim ekonomiku. Już w szkole przejawiał wyjątkowy zmysł kulinarny i niezwykłą kreatywność w komponowaniu własnych dań. Odzwierciedleniem tego były liczne udziały w konkursach wojewódzkich czy ogólnopolskich, gdzie był doceniany przez znakomitych szefów kuchni.
Po ukończeniu szkoły cały czas doskonalił swoje umiejętności praktyczne a także zdobywał nową wiedzę i doświadczenie. Jego umiejętności docenił także Gordon Ramsay.  Od 2019 roku pracował właśnie w restauracji „Petrus” w Londynie, której właścicielom jest Ramsay.
Duża zmiana w życiu absolwenta ekonomika nastąpiła w 2023 roku, kiedy to Mariusz Jasiński rozpoczął pracę w nowo otwartej restauracji „Colonnade” Mandarin Oriental Palace Luzern w Szwajcarii jako sous chef. Już po czterech miesiącach od otwarcia restauracja została wyróżniona pierwszą gwiazdką Michelin. Na ten sukces zapracował executive chef Gilad Peled ze swoim sous chefem Mariuszem Jasińskim i całym zespołem. W tym roku 21 października ponownie doceniono wyjątkową kuchnię restauracji Colonnade nagradzając ją dwiema gwiazdkami Michelin.
Przewodnik Michelin napisał między innymi  o menu oferowanym w tej restauracji, że oferowane dania są nie tylko kreatywne i eleganckie, ale nazwał je także dziełami sztuki!
Z całego serca gratulujemy tak wielkiego uznania w światowej gastronomii i życzymy kolejnych sukcesów!