W listopadzie odbyły się niecodzienne warsztaty kulinarne dla uczniów klas gastronomicznych. Tematem spotkania był podział tuszy wieprzowej.
Warsztaty były doskonałą okazją do zaprezentowania uczniom praktycznego podejścia do mięsa. Dzięki bezpośredniemu zaangażowaniu młodzieży, uczniowie mogli zapoznać się z technikami rozbioru, które są nieocenione w ich przyszłej pracy zawodowej. Uczniom zaprezentowaliśmy pełny proces podziału tuszy w praktyce i teorii a także zasady produkcji wędlin.
Warsztaty były doskonałą okazją do zaprezentowania uczniom praktycznego podejścia do mięsa. Dzięki bezpośredniemu zaangażowaniu młodzieży, uczniowie mogli zapoznać się z technikami rozbioru, które są nieocenione w ich przyszłej pracy zawodowej. Uczniom zaprezentowaliśmy pełny proces podziału tuszy w praktyce i teorii a także zasady produkcji wędlin.
Było to niezwykle inspirujące i edukacyjne spotkanie za które dziękujemy prowadzącemu: Karolowi Karpiak.
Serdecznie dziękujemy również sponsorowi: Kazimierzowi Salamon za pomoc w przedsięwzięciu.