POLSKO CZESKIE IGRASZKI KULINARNE – PRAKTYKI ZAWODOWE

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i Střední Škola Společného Stravování z Ostravy

Realizacja projektu: maj 2010

 

POZNAJMY SIĘ CZYLI GASTRONOMIA BEZ GRANIC

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i Střední Škola Společného Stravování z Ostravy

Realizacja projektu: marzec – październik 2009

 

SYSTEM PODATKOWY A DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W CZECHACH I W POLSCE

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i szkoła średnia z Bohumina

Realizacja projektu: kwiecień 2009 – marzec 2010

 

BYĆ HOTELARZEM W SARAGOSSIE I NIE TYLKO

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i szkoła hotelarska „TOPI” w Saragossie

Realizacja projektu: 09.05.2010 – 13.06.2010

 

Z EKONOMIĄ NA CO DZIEŃ

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i Střední Škola Společného Stravování z Ostravy

Realizacja projektu: 2011-2013

 

HOTELARSTWO PO OBU STRONACH PIRENEJÓW

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i szkoła hotelarska „TOPI” w Saragossie

Realizacja projektu: 1.11 – 3.12. 2011

 

MAM ZAWÓD MAM PRACĘ W REGIONIE

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i Samorząd Województwa w partnerstwie z gminami i powiatami województwa śląskiego

Realizacja projektu: styczeń 2012 – sierpień 2013

 

PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ – OBYWATELE, PRACOWNICY I NOWE INICJATYWY

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik

Escola Profissional de Aveiro – Portugalia

Institutio De Ensenanza Secundaria La Senia – Hiszpania

Ballymena Business Centre – Wielka Brytania

Tallinn Polytechnic School – Estonia

Realizacja projektu: 2012 – 2014

 

MŁODZI PRZEDSIĘBIORCY – KROK PO KROKU

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i szkoła z Karlovaca (Chorwacja) oraz szkoły z Finlandii, Rumunii i Turcji

Realizacja projektu: 2012 – 2014

 

ZDOBĄDŹ ŚWIAT PRZEZ DOŚWIADCZENIE

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik,  Szwecja (Vasteras), Portugalia (Arcos de Valdevez)

Realizacja projektu: kwiecień 2013.

 

CZŁOWIEK W ROZWOJU ZRÓWNOWAŻONYM

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i szkoła średnia z Ostravy

Realizacja projektu: maj 2013

 

JAK ONI TO ROBIĄ? – GASTRONOMIA I HOTELARSTWO W HISZPANII I CHORWACJI

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik, szkoła hotelarska „TOPI” w Saragossie, Szkoła Gastronomiczna w Biograd na Moru (Chorwacja).

Realizacja projektu: maj – czerwiec 2014

 

DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE BEZ GRANIC

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik , Szwecja (Vasteras), Portugalia (Arcos de Valdevez)

Realizacja projektu: kwiecień – maj 2015

 

NAKRYWANIE EUROPEJSKIEGO STOŁU

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik, szkoła z Samsunu (Turcja), szkoły z Łotwy, Portugalii i Włoch

Realizacja projektu: 2015 – 2017

 

TWOJE DOŚWIADCZENIE – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik, Salamanka w Hiszpanii, Lipsk w Niemczech, Plymouth w Wielkiej Brytanii

Realizacja projektu: kwiecień – maj 2016

 

GASTRONOMIA I HOTELARSTWO W KRAJACH BASENU MORZA ŚRÓDZIEMNEGO – KOMPETENCJA, POMYSŁOWOŚĆ, WIELOKULTUROWOŚĆ

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik , szkoła hotelarska „TOPI” w Saragossie, Szkoła Gastronomiczna w Biograd na Moru (Chorwacja), Liceum Hotelarskie w Mazamet (Francja)

Realizacja projektu: kwiecień – czerwiec 2017

 

KREATYWNOŚĆ BEZ BARIER – TRZECIA MISJA UCZELNI

Partnerzy projektu: Miasto Rybnik oraz Miasto Zabrze

Realizacja projektu: listopad 2017

 

WYŻSZY POZIOM GASTRONOMII

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik – uczniowie klas II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarskiego

Realizacja projektu: 2018 – 2020

 

PRAKTYCZNE KSZTAŁCENIE MISTRZÓW ZAWODU NA EUROPEJSKIM RYNKU PRACY

Partnerzy projektu: ZSE-U Rybnik i szkoły w Irlandii, Hiszpanii i we Włoszech.

Realizacja projektu: 2018 – 2019